Accesorii pentru mobila de bucatarie: TOP 5 cele mai utilizate

Accesorii pentru mobila de bucatarie: TOP 5 cele mai utilizate
Share

Accesorii pentru mobila de bucatarie: TOP 5 cele mai utilizate

 

Mobilierul din zona de gatit nu este complet pana cand nu sunt adaugate si piesele de optimizare a spatiului. Accesoriile pentru mobila de bucatarie nu sunt un moft al vietii moderne, ci au devenit o necesitate in viata de zi cu zi. Toate asigura confort, scurteaza timpul de preparare a mancarii si contribuie la obtinerea unui decor practic si elegant.

Amenajarea bucatarie este o provocare fiindca tot procesul trebuie gandit in detaliu, astfel incat sa nu ramana nimic neacoperit. Trebuie notate de la inceput atat caracteristicile spatiului, cat si nevoile si preferintele familiei.

Asadar, daca esti la capitolul de alegere a accesoriilor pentru mobila de bucatarie, te invitam sa descoperi in continuare care sunt cele mai utilizate in proiectele de amenajare.

 

1. Scurgatoarele de vase, cele mai utilizate accesorii pentru mobila de bucatarie

Fara nicio indoiala, scurgatoarele de vase sunt cele mai folosite si necesare accesorii din bucatarie. Sunt practice fiindca te ajuta, fara sa depui prea mult efort, sa pastrezi blatul curat si ordonat, punandu-ti mereu la indemana farfurii si pahare curate.

O tendinta importanta in amenajarea bucatariei este montarea unui scurgator de vase in interiorul unui dulap suspendat. Montarea accesoriului in interiorul dulapului de deasupra chiuvetei este o solutie binevenita, in special in bucatariile mici. Pentru a monta scurgatorul in interiorul sertarului, tot ce trebuie sa faci este sa dai mici gauri in peretii laterali ai corpului de mobilier, dupa care sa introduci tijele reglabile.

1-Scurgatoarele-de-vase

 

2. Cosurile Jolly, in topul celor mai apreciate accesorii de bucatarie

Printre cele mai apreciate accesorii de bucatarie se numara si cosurile Jolly, care sunt tot mai solicitate in proiectele de realizare a mobilei la comanda. Acestea sunt extrem de utile pentru depozitarea condimentelor, a sticlelor cu ulei si otet, a capacelor oalelor si a borcanelor cu condimente. Asigura vizibilitate la toate obiectele depozitate, dar si acces usor, fara efort si timp pierdut. De regula, sunt montate in dulapurile inguste de langa aragaz, insa iti poti personaliza proiectul dupa nevoile tale.

2-Cosurile-Jolly

3. Cosurile de gunoi, de nelipsit din orice bucatarie

Nu poti sa concepi proiectul unei bucatarii fara sa adaugi si un cos de gunoi. In prezent, gasesti in comert sisteme de cosuri montate in interiorul dulapurilor, echipate cu deschidere automata, glisiere si amortizor.

Opteaza pentru un kit format din patru cosuri pentru colectarea selectiva a deseurilor.  Sunt fabricate din polipropilena, astfel ca nu retin umezeala sau absorb mirosurile, sunt rezistente la intemeperii, la schimbarile vremii, durabile in timp si cel mai important aspect sunt rezistente la socuri.3-Cosurile-de-gunoi

4. Suporturile pentru tacamuri, accesorii practice si estetice

Orice gospodina gaseste utile suporturile pentru tacamuri. Aceste accesorii pentru bucatarie aveau inainte mai mult o functie practica, insa in prezent bifeaza cu succes si una estetica. Nu numai ca ajuta la depozitarea si organizarea lingurilor, furculitelor si cutitelor, ci ofera o nota minimalista si eleganta bucatariei. Tacamurile nu vor fi mai fi risipite pe blat ori prin mai multe sertare, ci le vei avea aranjate pe toate intr-un singur loc, astfel incat sa stii exact unde gasesti fiecare piesa.

4-Supot-tacamuri

 

5. Suporturile pentru condimente aduc farmec in orice bucatarie

In orice bucatarie trebuie sa existe un suport pentru condimente, astfel incat gospodinele sa aiba acces la fiecare recipient in parte. Exista o diversitate de modele care se pot plia cu usurinta pe caracteristicile incaperii - de la cele care se asaza pe blatul de bucatarie pana la cele care se prind in perete.

Acest accesoriu iti permite sa ai acces rapid la condimentele si ierburile aromate pe care le folosesti deseori la pregatirea preparatelor culinare.

5-Suporturile

 

 

Tu ce accesorii pentru mobila de bucatarie alegi?