Curatenia de primavara: etape si produse pentru o casa impecabila

Curatenia de primavara: etape si produse pentru o casa impecabila
Share

Curatenia de primavara: etape si produse pentru o casa impecabila


Curatenia de primavara reprezinta o traditie anuala pentru orice gospodina. Cu ajutorul trucurilor si produselor potrivite, aceasta activitate va deveni mai usoara si mai rapida, iar casa va arata impecabil chiar si in colturile ascunse. 

Citeste mai jos care sunt etapele si produsele de curatenie care te ajuta sa iti reimprospatezi si reorganizezi locuinta. 

Incepe curatenia de primavara cu un plan

Prima etapa a curateniei de primavara este elaborarea unui plan pe incaperi. Analizeaza-le pe fiecare in parte si observa ce trebuie sa faci si care sunt nevoile spatiilor - curatarea geamurilor, spalarea draperiilor, a perdelelor ori a jaluzelelor, stergerea mobilei, curatarea lustrelor si veiozelor, aspirarea covoarelor, spalarea podelelor, etc. 

Renunta la obiectele care nu mai sunt necesare

Doneaza sau vinde obiectele inutile care iti ocupa casa. Daca nu le-ai folosit in ultimul an, inseamna ca nici nu iti vor fi de folos in viitor. De la haine si pantofi pana la obiecte de mobilier, debaraseaza-te de tot ceea nu mai ai nevoie. Odata ce ai eliberat casa, iti va fi mult mai usor sa faci ordine. 

Fa schimbul intre piesele de iarna si primavara

Dupa ce se incalzeste vremea, nu mai ai nevoie de hainele groase de iarna, asa ca este momentul sa le duci la spalatorie sau sa le cureti acasa, dupa care sa le pui in spatele dulapurilor ori sa le depozitezi in saci. 

Refa stocul de produse de curatenie

Nu te apuca de curatenia de primavara pana nu te asiguri ca ai toate produsele necesare pentru curatenie la indemana. Alege-le in functie de spatiile si suprafetele care necesita igienizare - de la geamuri pana la podele si mobilier. In magazinele MAM Bricolaj gasesti atat solutie pentru curatare mobila din lemn, PAL sau MDF, solutie pentru mobila lucioasa, solutie de dezlipit etichete de pe mobila, dar si solutie de dezlipit folie. Vei mai avea nevoie de spray-uri pentru geamuri si oglinzi, solutii pentru covoare, piele si tapiterie, produse de curatenie pentru bucatarie si baie, dar si accesorii precum matura, mop, ligheane, perie, racleta, bureti, lavete, saci menajeri, manusi, faras si servetele. 

Inainte de a folosi o solutie pentru mobila lucioasa sau orice alt tip de solutie pentru curatare mobila, intai sterge praful. Foloseste lavete moi, neabrazive, pentru a nu zgaria suprafetele. 

Cateva recomandari: 

 

Descopera gama completa de produse de curatenie de pe MAM Bricolaj

Curatenia in casa se incepe de sus in jos

Incepe de la lustre si dulapurile suspendate catre piesele de mobilier joase si pardoseala, pentru a evita murdarirea dupa ce tocmai ai curatat. Asadar, nu aspira covorul si nici nu sterge pardoseala inainte sa indepartezi praful de pe piesele de mobilier, ci dupa aceasta etapa. Nu neglija peretii, ci sterge-i delicat cu o carpa uscata. Peretii dati cu vopsea lavabila se pot curata si cu o carpa umeda ori un burete umezit. Placile de faianta se curata cu un produs special conceput pentru aceasta zona a casei. Dupa ce ai terminat etapa de curatare a peretilor, poti sa stergi si podeaua. 

Activitatea va fi obositoare si iti va rapi din timpul liber, insa curatenia de primavara va schimba complet atmosfera din casa ta. Vei reusi apoi sa te relaxezi, sa iti reincarci bateriile si sa petreci momente frumoase alaturi de cei dragi.