Riflajele in amenajarile interioare: intimitate, eleganta si aspect modern

Riflajele in amenajarile interioare: intimitate, eleganta si aspect modern
Share

Riflajele in amenajarile interioare: intimitate, eleganta si aspect modern

 

Folosirea riflajelor in amenajarile interioare a devenit un trend tot mai intalnit in ultima perioada. Pana acum astfel de detalii decorative existau doar in casele celebritatilor, ale designerilor de interioare si in anumite hoteluri de lux.

Eleganta si naturaletea sistemului de sipci dispuse paralel ajuta la crearea unei atmosfere deosebite, fiind extrem de apreciate. Insa, dincolo de scopul estetic al acestora, riflajele au un rol important in definirea spatiilor interioare. Descopera in continuare modalitatile prin care te poti bucura de farmecul riflajelor in locuinta ta ori chiar la sediul afacerii tale.

Rolul estetic al riflajelor in amenajarile interioare

Functia estetica este principalul criteriu dupa care sunt alese riflajele din lemn, MDF ori PAL. Acestea pot fi integrate cu succes in mai multe stiluri de amenajare - de la cel rustic pana la cel modern. Sipcile sunt montate pe perete, pe un suport ori prinse intre tavan si podea, in functie de necesitatile fiecarui spatiu si de dorintele clientului.

Riflajele pot fi aplicate in orice incapere, insa este important sa nu se exagereze, ci sa se foloseasca in proportie de 25%, altfel pot incarca vizual, devenind obositoare. Le poti utiliza in living pentru decorarea peretelui din spatele televizorului, in coltul de lectura, in bucatarie, in zona unde luati masa ori in dormitor pentru a accentua peretele de la capataiul patului. Riflajele pe perete reprezinta un element de decor inedit, alungand instant monotonia din amenajare. Si posibilitatile nu se incheie aici fiindca intervine si rolul practic in amenajarile interioare.

Riflajele interioare - beneficiile practice

Desi riflajele interioare au fost apreciate la inceput mai mult pentru functia estetica, tot mai multi designeri evidentiaza si rolul practic. Spre exemplu, sunt folosite pentru a separa vizual doua zone din cadrul unui open space. Acestea reprezinta o alegere buna atunci cand se doreste delimitarea bucatariei de living ori impartirea sufrageriei astfel incat sa se poata obtina o zona de odihna, unde este amplasat patul, si alta de relaxare, cu  canapeaua si TV-ul. De asemenea, mai pot fi folosite pentru delimitarea spatiului de la intrare de restul spatiului, mai ales daca nu exista hol. La fel de bine pot fi utilizate si pentru a evidentia un spatiu de studiu ori de lucru in dormitor, in living ori chiar in balcon. Astfel creezi o bariera intre zona de relaxare, unde te poti detasa in voie, si cea unde lucrezi. Riflajele delimiteaza armonios cele doua zone, oferind o doza de intimitate, insa nu intrerup complet lumina si sunetul.

Riflajele pot fi verticale sau orizontale. Cele verticale ofera impresia ca tavanul este mai inalt, iar cele orizontale creeaza impresia unui spatiu mai lat, fiind un artifiu de decor la care se poate apela in spatiile mici.

Motive pentru care sa folosesti riflaje in amenajarile interioare

Aceste elemente decorative ofera personalitate, o atmosfera calda si intimitate incaperilor. Fie ca optezi pentru riflaje din lemn, MDF ori PAL (variantele mai ieftine), rezultatul va avea un farmec aparte.

Atunci cand nu stii cum sa adaugi o nota interesanta casei tale, este suficient sa decorezi o zona din casa cu riflaje. Asadar, se poate spune ca acestea reprezinta o muza in amenajarile interioare.

Problemele legate de intimitate si spatiu sunt alt motiv de baza pentru care poti sa apelezi la riflaje. Daca locuiesti intr-o garsoniera ori intr-un studio generos, atunci poti sa imparti spatiul intr-un mod echilibrat in mai multe zone - odihna si spatiu de lucru, bucatarie ori recreere. Ai o multime de posibilitati in care poti sa iti amenajezi casa astfel incat sa se plieze pe nevoile si pe preferintele tale.

Recomandari din magazinele MAM Bricolaj

La noi gasesti o gama diversificata de riflaje care asigura casei tale personalitate, eleganta si intimitate.




 

Riflajele sunt cu siguranta un punct de atractie in orice incapere, indiferent pentru ce material ori model optezi.