Blaturi bucatarie

Blaturi bucatarie

Blaturile pentru bucatarie au un important rol estetic in amenajarea spatiului, dar si practic, iar alegerea unui blat de bucatarie nu este deloc usoara deoarece exista o multitudine de optiuni si elemente de care trebuie sa tii cont - de la material, preturi, rezistenta in timp, pana la aspect si culoare.

Cum blatul de bucatarie este cel mai folosit obiect din acest spatiu, acesta ar trebui sa fie rezistent la zgarieturi, la caldura si la pete; sa se potriveasca in decorul ales si sa aiba un pret care sa se incadreze in bugetul tau.

Pentru a te ajuta sa alegi mai usor blatul ideal pentru bucataria ta iti vom da cateva idei care te vor ajuta sa iti clarifici optiunile:

- daca gatesti mult si ai nevoie ca blatul de bucatarie sa fie practic si rezistent poti opta pentru un blat de bucatarie din beton, pentru un blat din piatra naturala precum granitul, marmura, travertinul sau cuartul; din compozit sau din inox, deoarece acestea sunt mai durabile in timp.
- daca iei masa des in oras, iar in alegerea ta o pondere insemnata o are latura decorativa si mai putin cea practica, poti opta pentru un blat pentru mobila de bucatarie din lemn, pal, mdf sau pentru un blat placat cu ceramica.

Una dintre principalele caracteristici ale blatului de bucatarie este modul in care acesta raspunde la temperaturi inalte. Toate variantele de blaturi prezentate mai sus sunt termorezistente, insa nivelul de rezistenta este mai mare sau mai mic in functie de material. Tocmai de aceea iti recomandam sa iti iei masuri de protectie suplimentare de protectie pentru vasele fierbinti, pentru a oferi astfel o durata mai lunga de viata si a preveni fisurile sau arsurile ce pot fi cauzate de caldura.

In magazinele fizice MAM BRICOLAJ, cat si online, vei gasi blaturi de bucatarie de la producatori precum: EGGER, KAINDL, KASTAMON si Kronospan.