Panouri

Panouri

Panourile din MDF sunt frecvent folosite la realizarea mobilei pe comanda, MDF-ul fiind unul dintre cele mai rezistente materiale din care se confectioneaza mobilierul de interior. De ce sa il alegi si tu pentru mobila casei tale?

Inainte de toate hai sa vedem ce este MDF-ul - un produs ce este compus din fibre de lemn amestecate cu rasina si adeziv sub forma de panouri presate la temperaturi ridicate. MDF-ul sau placa din fibre lemnoase cu densitate medie este un material extrem de versatil si poate fi prelucrat si finisat cu usurinta.
Avantajele panourilor din MDF sunt multiple:
- este un material economic fata de lemnul masiv spre exemplu, pretul pentru panouri MDF fiind mult mai mic;
- se poate finisa cu usurinta - poti opta pentru panouri din MDF lucios sau pentru panouri MDF netede sau mate, dar si pentru panouri din MDF vopsit;
- panourile din MDF au rezistenta mai mare in timp fata de panourile din PAL de exemplu;
- panourile din MDF pot fi prelucrate mult mai usor fata de lemn de exemplu, rezultand astfel mai multe tipuri de panouri din MDF - panouri din MDF vopsit, infoliat, furniruit sau melaminat;
- panourile din MDF au o rezistenta ridicata la umiditate sau temperaturi ridicate, fiind astfel potrivite pentru realizarii mobilierului de bucatarie, dar si de baie.

Un alt avantaj ar fi ca pe langa folosirea frecventa la realizarea mobilei pe comanda, acest material poate fi folosit cu succes si pentru panouri decorative din MDF pentru interior. Panourile decorative din MDF ofera o personalitate aparte spatiilor in care sunt folosite, reprezentand totodata o varianta accesibila pentru cei care isi doresc sa schimbe atmosfera locuintei fara efort si fara prea mult deranj.

Asadar, dupa cum observi, folosind panouri din MDF lucios, neted, mat, vopsit sau infoliat, te vei putea bucura de un mobilier pe gusturile tale, cu un raport calitate-pret excelent. Te asteptam in magazinele MAM Bricolaj pentru a alege panourile MDF potrivite pentru mobilierul casei tale! Specialistii nostri iti stau la dispozitie si iti vor oferi cele mai bune sfaturi in alegerea panourilor din MDF.