Panouri decorative

Panouri decorative

Panourile decorative ofera o personalitate aparte spatiilor in care sunt folosite, reprezentand totodata o varianta accesibila pentru cei care isi doresc sa schimbe atmosfera locuintei fara efort si fara prea mult deranj.

Inainte de a lua decizia de achizitie iti recomandam sa iti notezi cateva idei care te pot ajuta sa alegi eficient panouri decorative:

● in ce spatiu si care este utilitatea camerei in care vrei sa amplasezi peretele decorativ;
● care este designul predominant al casei (clasic, modern);
● care este scopul panoului decorativ (de a masca imperfectiuni, de a schimba aspectul camerei);
● care sunt dimensiunile peretelui sau piesei de mobilier pe care urmeaza sa o decorezi;
● ce buget vrei sa aloci pentru acest proiect.

Daca iti doresti sa oferi casei sau mobilierului un cu totul alt aspect intr-un timp scurt poti opta pentru panouri decorative MDF, pentru panouri decorative din lemn sau pentru un riflaj decorativ. Acestea pot fi aplicate pe pereti, pot fi folosite ca separatoare pentru anumite spatii din camera sau pot fi lipite pe mobila.

Optand pentru un panou ornamental de lemn aplicat pe perete vei obtine un aspect mai spectaculos decat daca folosesti tapet si totodata poti masca imperfectiunile tencuielii. De asemenea, comparativ cu optiunile clasice de finisare, un panou din lemn decorativ ofera cateva avantaje semnificative - transforma peretii intr-un element de design, ascunde defectele, este calitativ si are durata de viata indelungata.

Daca iti doresti insa sa schimbi aspectul mobilei, o solutie la indemana poate fi un panou mdf decorativ deoarece ofera o varietate mai mare de finisaje fata de cele clasice.

Daca ai nevoie sa separi vizual anumite spatii din incapere iti recomandam sa optezi pentru un panou din lemn perforat sau, daca nu iti doresti sa investesti foarte mult, gasesti pe piata si panouri traforate din mdf care sunt ceva mai prietenoase cu bugetul tau.