Corpuri de iluminat LED - cum alegi un produs de calitate

Corpuri de iluminat LED - cum alegi un produs de calitate
Share

Corpuri de iluminat LED - cum alegi un produs de calitate


Corpurile de iluminat LED sunt din ce in ce mai intalnite in proiectele de amenajare in ultimii ani, gratie tuturor avantajelor pe care le ofera. In timp ce becurile cu filament incandescent, fluorescente ori halogene sunt tot mai rar utilizate.

 

Gama variata din comert te poate pune in dificultate atunci cand trebuie sa alegi modelele potrivite pentru locuinta ori business. De aceea este indicat sa iti faci temele din timp si sa te informezi asupra beneficiilor pe care le ofera aceste obiecte de iluminat, dar si asupra aspectelor de care sa tii cont in alegerea unui produs de calitate.  

 

Asadar, pentru a-ti simplifica sarcina, iti venim in ajutor si iti prezentam cateva criterii care te vor ghida sa faci cele mai bune alegeri pentru tine. 

 

Corpuri de iluminat LED - ce avantaje au?

 

Corpurile de iluminat LED ofera o multime de beneficii de care meriti sa te bucuri si tu.

 

  • Durata de viata este mult mai mare

Durata de viata a corpurilor de iluminat cu LED este de pana la 50.000 ore. In functie de cat de utilizate sunt, pot chiar sa depaseasca aceasta valoare. Aprinderea si stingerea lor repetata nu le afecteaza durata de viata. Prin urmare, vei uita de neplacutele momente in care ti se ardea becul cand iti era lumea mai draga.

 

  • Reprezinta o solutie ecologica de iluminat

Becurile LED sunt o solutie ecologica de iluminat fiindca nu emit substanțe toxice (mercur, plumb, etc). De regula, acestea sunt realizate din materiale 100% reciclabile. 

 

  • Devin tot mai eficiente pe zi ce trece

Desi corpurile de iluminat LED sunt mai scumpe decat cele traditionale, acestea isi dovedesc eficienta energetica in timp. Ele consuma cu pana la 70% mai putina energie decat becurile incandescente obisnuite. Astfel, la final de luna, factura de energie electrica va fi mai mica si in scurt timp iti vei amortiza investitia facuta in becuri LED.

 

  • Sunt sigure

Becurile LED pot fi folosite in diverse tipuri de spatii, indiferent de temperatura si atmosfera. Sunt sigure chiar si in spatii cu risc de incediu ori in prezenta substantelor inflamabile. Rezista cu succes si la temperaturi scazute, motiv pentru care sunt utilizate des in spatii refrigerate. Totodata, functioneaza la fel de bine si in zone cu temperaturi ridicate.

 

  • Sunt versatile

Profilele LED permit crearea oricarei surse de iluminat, adaptandu-se la diferite stiluri de design interior – de la cel retro pana la cel futurist. Pot avea orice forma gratie flexibilitatii designului. Cele mai frercvente forme ale becurilor LED sunt urmatoarele: standard, lumanare, spirala, spot si glob. Acestea se gasesc intr-o gama variata de dulii, fiind disponibile pentru orice fel de obiect de iluminat: veioze, plafoniere, lustre, candelabre, etc. Totodata, au cea mai diversificata oferta de temperatura de culoare. 

 

  • Functioneaza la tensiune electrica mica

Inca un beneficiu important al corpurilor de iluminat cu LED este functionarea la tensiune electrica mica. Asadar, pot fi utilizate cu incredere pentru iluminatul exterior. Mai mult de atat, sunt un aliat de nadejde in zonele care nu dispun de retea de inalta tensiune.  

 

Corpuri de iluminat LED - criterii de care sa tii cont in alegerea lor

Daca te-ai hotarat sa renunti la becurile clasice in favoarea celor LED, trebuie sa cunosti cateva criterii care te vor ajuta sa alegi corpuri de iluminat de calitate.

 

- Analizeaza producatorii de pe piata

Corpurile de iluminat cu LED sunt recunoscute pentru faptul ca au o durata de viata mai lunga in comparatie cu variantele traditionale, insa daca producatorul nu livreaza produse de calitate, acest beneficiu poate fi afectat. Asadar, alege intotdeauna un brand care are recomandari si review-uri pozitive. In plus, citeste intotdeauna eticheta becului LED pentru a afla care este rezistenta acestuia. Numarul de ore de functionare poate sa difere de la un producator la altul.

 

- Alege cu atentie culoarea becurilor LED

Becurile cu LED ofera diferite tipuri de lumina, cald, rece si neutra fiind optiunile de baza, insa poti cumpara si rosu, portocaliu, verde si albastru. Albul cald este ideal pentru dormitor si living deoarece contribuie la crearea unei atmosfere relaxante. Albul neutru este potrivit pentru spatiul in care lucrezi. Lumina rece este recomandata pentru bucatarie si baie.

 

- Mizeaza pe corpuri de iluminat cu LED inteligent

Becurile LED simple pot fi aprinse si stinse de la comutatorul din perete, insa modelele inteligente pot fi comandate de pe telefon, tableta ori smartwatch. Aplicatiile au diferite optiuni precum controlul intensitatii, reglarea tonurilor de lumina, schimbarea periodica a culorilor (efectul disco), etc.

 

Comanda acum de pe site sau vino in cel mai apropiat magazin MAM Bricolaj pentru a alege cele mai bune corpuri de iluminat LED pentru tine.