Blog
Checklist luna februarie
Share

Checklist luna februarie

Checklist luna februarie

Incerci sa-ti mentii locuinta intr-o conditie cat mai buna? Intretinerea continua este cheia! Iata un checklist pentru luna februarie. Bifeaza sarcinile si mentine-ti casa intr-o stare excelenta!
 



Verifica izolatia


Verifica izolatia in toate camerele, inclusiv in pod.
Cauta si remediaza, de asemenea, orice eventuale pierderi de aer in jurul ferestrelor si usilor.
 



Verifica instalatiile sanitare


Verifica si repara eventuale scurgeri la robinete, toalete si sub chiuvete.
 



Verifica vopseaua


Analizeaza fiecare camera a casei tale. Observa peretii, colturile si vezi daca exista urme de lovituri, pete sau zgarieturi pe suprafetele vopsite.
Poti marca cu banda adeziva locurile unde le-ai identificat. Apoi reimprospateaza vopseaua in acele zone.
 



Verifica acoperisul


Acesta se poate deteriora in perioada iernii din cauza zapezii, ghetii si a temperaturilor scazute.
Verifica cu atentie zona din jurul tiglelor daca exista fisuri, rupturi sau chiar bucati lipsa.
 
 
Cumpara acum produsele de care ai nevoie!
Citește mai mult . . .
Articole
Share

Ghid desfundare WC sau vas de toaletă

Cum desfunzi rapid vasul de WC
Toaleta este spațiul căruia îi acordăm atenție doar atunci când ceva se strică. Iar înfundarea vasului de wc poate aduce mici inconveniențe sau, din contră, poate tulbura buna funcționare a întregii locuințe. Înainte de a suna un instalator, află totuși că există numeroase soluții pentru a evita un dezastru și nu este nevoie de ustensile complicate sau cunoștințe tehnice.
Fie că este vorba de soluții chimice, de soluții manuale ce implică utilizarea presiunii pentru a desfunda scurgerea sau de soluții preparate din ingrediente găsite în casă, merită să citești pașii de mai jos și să-ți salvezi buzunarul.

 
Evaluarea problemei
Pentru a afla cu ce poți desfunda wc-ul, trebuie să analizezi cât de gravă este problema. Utilizarea unei metode greșite ar putea înrăutăți situația, întrucât un vas care elimină lent apa și reziduurile se desfundă diferit față de unul complet înfundat.
Un vas care evacuează lent apa ar putea fi desfundat cu o cantitate mare de apă încălzită sau fiartă, dacă țevile permit acest lucru. Ceștile de apă fierbinte nu ajută prea mult, dar cantitățile mai mari de apă da.
Umple o oală sau o găleată mică – dacă nivelul apei din toaletă nu este deja extrem de ridicat – și toarnă apa fierbinte deodată. Dacă asta nu ajută, nu încerca să tragi apa încontinuu în speranța că vasul de toaletă se va desfunda. Riști ca desfundarea să devină și mai dificilă sau să cauzezi o inundație.
Dacă vasul de WC este complet înfundat, soluțiile mecanice precum pompa sau șarpele de desfundat sunt de preferat.

Pompa de desfundat WC-ul
Acest instrument este vital în orice gospodărie, deoarece ajută la desfundarea oricărui tip de scurgere înfundată. În cazul vasului de toaletă, pompa este utilă dacă acoperă în întregime zona de scurgere, pentru că doar așa se poate crea suficientă presiune pentru a împinge dopul de reziduuri. Totodată, pompa este eficientă dacă reziduurile sunt de natură organică și nu aderă la pereții scurgerii.
Când utilizezi acest instrument, trebuie să acoperi zona de scurgere cu pompa și să o împingi ușor în jos. Prima mișcare este menită doar să elimine aerul și trebuie urmată de câteva acționări energice.
Ai grijă să nu împingi cu prea multă forță, deoarece s-ar putea să te stropești cu apă murdară. În vreme ce e necesar să existe apă în vasul de toaletă, trebuie să nu existe totuși prea multă apă, caz în care trebuie să scoți o parte din ea afară.
Dacă acest lucru nu a remediat blocajul, repetă pașii până când apa începe să se scurgă.
Un dispozitiv și mai eficient decât pompa manuală de desfundat toaleta este pompa cu vacuum. Această pompă funcționează prin crearea unei presiuni mai puternice în interiorul scurgerii, care aspiră obiectele sau materialele ce blochează conductele, făcând ca apa să curgă din nou în mod normal.

Șarpele de desfundat WC-ul
Șarpele este utilizat pentru a scoate dopul de reziduuri din toaletă, și nu pentru a-l împinge. Acesta este format dintr-un fir de sârmă flexibil și lung, care are capetele îndoite sub formă de cârlige.
Utilizarea sa implică introducerea capătului îndoit în canalizarea vasului de toaletă și împingerea treptată a instrumentului către blocajul din conductă. Datorită flexibilității sale, șarpele se va plia pe traseul țevii, iar odată ce acesta întâmpină rezistență, este semn că trebuie să-l învârți încet. Cum dopul nu trebuie împins, rotirea șarpelui are rolul de a face capetele îndoite să se prindă de obiectul care blochează conducta pentru ca acesta să poată fi îndepărtat ușor.
Nu încerca sub nicio formă să împingi dopul sau să forțezi șarpele, deoarece acest lucru poate determina blocarea șarpelui în scurgerea toaletei. Dacă se întâmplă asta, rotește-l cu grijă în ambele sensuri până când instrumentul se eliberează.
Șarpele de desfundat toaleta este eficient în îndepărtarea obiectelor solide, cum ar fi odorizantele de baie, produsele de igienă personală sau jucăriile, în vreme ce obiectele moi sunt mai dificil de scos folosind această metodă.
Dacă nu ai un șarpe, o soluție improvizată ar fi modelarea unui umeraș de sârmă astfel încât unul din capete să formeze un cârlig.
Înfășoară cârligul într-o cârpă mică pentru a preveni zgârieturile sau deteriorarea porțelanului și, utilizând mănuși de cauciuc, înclină ușor umerașul după forma țevii până când prinzi obiectul blocat. Când apa începe să se scurgă, spală toaleta de câteva ori pentru a o curăța.
Soluții chimice de desfundat WC-ul

Există numeroase soluții chimice speciale pentru desfundarea toaletelor, care acționează prin dizolvarea depunerilor și eliminarea blocajelor. Deși efectul nu este imediat și va trebui să aștepți un timp pentru ca depunerile să se dizolve, această soluție te poate salva în cazul reziduurilor organice. Soluțiile chimice nu sunt, însă, eficiente în cazul blocajelor cauzate de obiecte din plastic sau alte materiale dure.
Pentru ca soluțiile chimice să funcționeze, acestea trebuie să ajungă la blocaj cât mai puțin diluate. Fie că e vorba de soluții sub formă de granule sau gel dens, intervalul în care nu vei putea folosi toaleta variază de la 30 de minute la 12 ore, iar uneori operațiunea trebuie repetată.
Soluțiile chimice pentru desfundarea WC-ului includ acidul muriatic, hidroxidul de sodiu (numit și sodă caustică) sau acidul sulfamic. Pentru că trebuie evitat cu totul contactul cu pielea, este important să porți mănuși și să citești cu atenție instrucțiunile de pe ambalaj. De asemenea, recipientele trebuie bine închise și păstrate în locuri unde copiii nu au acces.
Soluții casnice de desfundat WC-ul
Orice soluție acidă poate fi folosită în desfundarea WC-ului, așa că este momentul să te folosești de cunoștințele din școală. Asigură-te că apa din vasul de toaletă s-a scurs sau că ai eliminat-o, iar apoi toarnă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în toaletă, urmată de o jumătate de cană de oțet sau clor. Lasă soluția să acționeze timp de 30 de minute și apoi toarnă apă caldă sau fierbinte, dacă țevile permit acest lucru. Bulele formate de acest amestec ar trebui să dizolve dopul din reziduuri.
O altă soluție implică utilizarea detergentului de vase alături de apă caldă sau chiar fierbinte. Soluția este eficientă dacă toaleta este doar parțial înfundată, adică vasul de toaletă este aproape gol. Varsă un sfert de cană de detergent de vase în scurgere și lasă soluția să acționeze 5-10 minute, apoi toarnă apă caldă sau fierbinte. În cele mai multe cazuri, săpunul de vase va acționa ca un lubrifiant și va face dopul să se miște. În caz contrar, repetă operațiunea până când aceasta reușește.

Cum eviți înfundarea WC-ului
Pentru că e mai ușor să eviți înfundarea WC-ului, decât să cauți metode de a-l desfunda, iată la ce trebuie să fii atent:

Dacă apa se scurge greu, este posibil ca toaleta să fie parțial înfundată. Utilizează pompa de câteva ori pentru a evita formarea unui dop care să înfunde complet toaleta.
Aruncă mai puțină hârtie igienică în vasul de toaletă pentru a evita înfundarea scurgerii. Dacă există copii mici în familie, nu-i lăsa să folosească câtă hârtie igienică vor. De cele mai multe ori, ei aruncă prea multă hârtie în vas, problemă ce poate fi soluționată prin pregătirea unor fâșii rezonabile de hârtie sau utilizarea șervețelelor de toaletă gata porționate. Tot în această situație este indicat să ții capacul lăsat sau să instalezi un sistem care să-i împiedice pe cei mici să-l ridice. Astfel eviți ca ei să arunce sau să scape din greșeală obiecte ce pot înfunda scurgerea.
Dacă sistemele utilizate pentru vasul de toaletă sunt ecologice, deci utilizează cantități mici de apă sau funcționează cu presiune scăzută și sunt plasate la subsol sau la o gură de scurgere aflată la același nivel cu țeava de ieșire din vasul de toaletă, este de preferat să nu arunci deloc hârtia igienică în WC.
Nu arunca păr, dischete demachiante, vată, bețișoare de urechi, mâncare, grăsimi, pământ sau nisip (inclusiv cel pentru pisici) în vasul de toaletă. Deși este tentant să scapi rapid de unele deșeuri, este preferabil să le arunci la gunoi, decât să riști formarea unor dopuri care să înfunde complet toaleta. Chiar și deșeurile lichide sau cele care crezi că se vor dizolva pot forma împreună un dop solid și greu de îndepărtat.
Blocarea scurgerii poate fi cauzată și de depunerile de calcar, grăsimi și reziduuri organice. Dacă sursa ta de apă este bogată în calcar, ia în calcul utilizarea unei soluții anticalcar o dată la câteva săptămâni. Și soluțiile de curățare special create pentru vasul de toaletă au efect anticalcar, dar pentru a preveni cu adevărat blocajele e necesar ca acestea să fie utilizate periodic și în cantitatea recomandată.

În concluzie, desfundarea vasului de WC poate fi neplăcută, dar este o sarcină necesară de întreținere a locuinței. Utilizând metodele de mai sus, ea poate fi realizată cu puțin efort și fără a fi nevoie de un instalator.
Este important să fii totuși precaut atunci când utilizezi produse chimice sau dacă tinzi să aplici prea multă forță instrumentelor utilizate.
De asemenea, ia în considerare apelarea la un instalator profesionist dacă ai încercat în repetate rânduri metodele de mai sus și nu au funcționat. Este important să nu cauzezi deteriorarea țevilor în cazul în care nu știi cât de rezistente sunt sau dacă ai dubii despre cum să manevrezi anumite instrumente.

Share

Panouri decorative din MDF in amenajarea casei: ce trebuie sa stii

Panouri decorative din MDF in amenajarea casei: ce trebuie sa stii
Panourile decorative din MDF au devenit extrem de populare in amenajarile moderne, avand capacitatea de a infrumuseta orice spatiu din locuinta ori firma. Sunt folosite cu succes pentru a decora peretii din dormitor, living, hol si chiar din baie si bucatarie, unde poate inlocui partial faianta, in functie de preferinte si nevoi.
 
Asadar, daca iti doresti sa aduci o nota fresh, eleganta si moderna spatiului in care locuiesti ori lucrezi, panourile decorative din MDF sunt o alegere inspirata. Daca te afli la primele cercetari in domeniu, cu siguranta iti doresti sa afli mai multe informatii despre acest tip de riflaje.
Citeste in continuare tot ce ar trebui sa stii despre panourile din MDF inainte sa le incluzi in proiectul tau de amenajare.
 
Ce este MDF-ul si care sunt caracteristicile lui?
MDF este acronimul pentru “Medium Density Fibreboard” si reprezinta o placa din fibre lemnoase cu densitate medie. Produsul este alcatuit din fibre de lemn combinate cu rasina si adeziv sub forma de panouri presate la temperaturi ridicate. In comparatie cu PAL-ul, acesta este mai dens, mai rezistent si are o suprafata mai fina.
 
Este un material mai scump decat PAL-ul, insa mai ieftin decat lemnul, astfel ca se poate incadra mai usor intr-un buget de amenajare. Una dintre cele mai interesante caracteristici ale MDF-ului este ca poate fi prelucrat si finisat fara probleme. In comert exista o diversitate de variante prin care se poate oferi un design cat mai interensat acestor placi - MDF vopsit, MDF furniruit, MDF infoliat, MDF melaminat. 
 
Beneficiile panourilor decorative din MDF
Panourile decorative sunt adesea realizate din MDF fiindca acest material imita cu succes lemnul, insa este mai accesibil la pret. Prin urmare, te poti bucura de un design elegant si de calitate, insa fara sa faci o investitie mare in niste accesorii de decor.
 
Avantajul major al panourilor decorative care imita fibra lemnoasa il reprezinta gradul de manevrare usoara. Avand in vedere ca produsul finit are o greutate mica, este simplu de manipulat, dar si de montat. In plus, nu ingreuneaza peretii, iar procedura de aplicare cu ajutorul adezivilor speciali se realizeaza rapid. Nu trebuie sa apelezi la un mester daca ai putina indemanare si respecti indicatiile de montaj. Nu vei avea nevoie nici de instrumente profesionale, iar la finalul procedurii incaperea in care le-ai montat nu va arata ca un mic santier. Te poti bucura de noul decor cu panouri fara sa fi nevoit sa strangi deseuri ori sa faci curat timp de cateva ore.
 
Panourile din MDF pot fi luate in considerare si pentru montarea in baie ori in bucatarie, spatii unde nivelul de umiditate este mai ridicat decat in restul casei. In plus, exista si panouri care sunt tratate, pentru un plus de rezistenta, cu substante ce protejeaza impotriva formarii mucegaiului.
 
Daca le intretii corespunzator, panourile decorative din MDF pot rezista mai mult de zece ani, pastrandu-si un aspect impecabil. Tot ce trebuie sa faci pentru a indeparta murdaria este sa folosesti o carpa umeda, bine stoarsa. De asemenea, mai poti utiliza si aspiratorul pentru a indeparta cat mai eficient praful.
 
Versatilitatea riflajelor din MDF este alt beneficiu extrem de apreciat. Acestea pot fi utilizate pentru finisarea peretilor din spatele canapelei, a tabliei patului ori din spatele banchetei de pe holul de la intrare. Pot fi integrate cu usurinta in decorul baii ori al bucatariei cat timp se respecta un echilibru vizual. Oricat de interesant ar fi efectul estetic al acestor accesorii, trebuie sa recunoastem ca trebuie utilizate in doze mici.
 
In prezent exista o gama larga de riflaje din MDF, astfel ca gasesti fara efort un model care sa se integreze armonios in decorul locuintei tale. Spre exemplu, gasesti produse care imita lemnul de stejar ori nuc, texturate cu diferite nuante astfel incat sa se plieze pe toate gusturile. Pentru un rezultat modern, panourile pot fi combinate si cu benzi de iluminat cu LED.
 
Panourile decorative din MDF nu au doar beneficii estetice, ci si practice. Acestea contribuie la imbunatatirea acustica a unei incaperi atunci cand sunt montate pe peretele comun cu casa scarii ori cu al vecinilor. Totodata, riflajele sunt folosite des pentru a separa spatii din aceeasi incapere, un truc util in open space-uri.
 
Poti sa obtii un design spectaculos folosind panouri decorative din MDF in amenajarea locuintei ori a spatiului de lucru. Vino in magazinele MAM Bricolaj si alege modelul care se potriveste cel mai bine cu spatiul tau. Echipa noastra iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie astfel incat sa obtii cele mai bune rezultate.
Share

Sarbatoreste cu noi!

Premii si surprize in weekendul aniversar MAM Bricolaj Ghencea. Sarbatoreste cu noi!
 
Petrece un weekend intreg cu premii si surprize la prima aniversare a magazinului MAM Bricolaj din Ghencea. Pe 30 martie 2022, magazinul a implinit un an de la deschidere, iar cu aceasta ocazie, vom petrece alaturi de clienti un weekend aniversar in perioada 1-3 aprilie.
 
A trecut un an in care am fost alaturi de clientii nostri si i-am sustinut in fiecare proiect de amenajari interioare pe care l-au avut. Un an in care producatori, mesteri si pasionati de mobilier & DIY si-au gasit inspiratia in rafturile noastre. Sarbatorim impreuna tot weekendul si te asteptam sa ne treci pragul fiindca ti-am pregatit premii si surprize. Poti castiga o bormasina la tombola speciala - la cumparaturi de minim 300 de lei sau vouchere pentru food truck-ul cu mancare, din curtea magazinului. Avem program prelungit, de la 08.00 - 17.00.
 
Tot ce trebuie sa faci pentru a te inscrie este sa cumperi de minim 300 de lei si sa completezi talonul primit. Toate taloanele se pun impreuna la final, in aceeasi urna pentru extragere, pe care o gasesti la casa de marcat. Nu exista o limita de achizitii per client, asa ca iti poti spori sansele facand mai multe achizitii de peste 300 lei fiecare.
 
Oferim trei premii la tombola aniversara MAM Bricolaj Ghencea: o bormasina Bosch, o masa de calcat, o tigaie grill. Si surprizele nu se incheie aici! Oferim si 100 de vouchere in valoare de 20 lei pentru a-i folosi la orice meniu de la Food truck (meniu cabanos, meniu mici, meniu burger). Extragerea castigatorilor va avea loc duminica, 3 aprilie 2022.
 
Cu prilejul acestui weekend aniversar, te asteptam la MAM Bricolaj Ghencea. Fa-ti lista de necesar, alege din rafturile noastre ceea ce ai nevoie, apoi incearca-ti norocul la tombola aniversara.
Share

Creeaza-ti mobila la comanda cu MAM Bricolaj

Creeaza-ti mobila la comanda cu MAM Bricolaj
Nimic nu se compara cu satisfactia pe care o simti in momentul in care reusesti sa duci la bun sfarsit proiectele tale de mobilier. Impreuna cu echipa noastra, orice tip de mobila la comanda prinde viata! Fie ca vrei sa iti mobilezi intreaga casa ori doar sa faci o mica amenajare intr-o incapere, fie ca esti interesat de mobilier de birou pentru firma,iti venim in intampinare cu sfaturi practice si idei de amenajare.
Cauti accesorii pentru mobila de bucatarie, de dormitor, de living, de birou, pentru camera copiilor sau chiar pentru hol? La noi gasesti tot ce iti trebuie! Avem o gama complexa de produse: accesorii pentru bucatarie, adezivi, balamale, blaturi, canturi, chiuvete, console, cuiere, electrice, electrocasnice, manere, panouri mdf, organe asamblare, picioare pentru mobilier, profile de aluminiu, saltele, somiere, scaune, mese, sisteme de usi glisante pentru dressing, sisteme pentru sertare, sisteme de ridicat, usi de interior, vopsele si multe altele.
Toate accesoriile de care ai nevoie pentru proiectul tau de mobilier sunt disponibile atat online, cat si in cele doua magazine situate in Bucuresti. Dispunem de un total de peste 10.000 produse in stoc si alte 8.000 de produse disponibile pe comanda.
Iti oferim consultanta in realizarea mobilei la comanda, asa ca poti apela cu incredere la colegii nostri pentru a afla orice detalii legate de produse si servicii.
 
Mobila de bucatarie la comanda
Exploreaza selecția noastra de accesorii de bucatarie, alege-le pe cele care corespund proiectului tau si echipa noastra te consiliaza pentru proiectare si realizare. Tie iti ramane partea preferata - montarea pieselor de mobila. De la organizatoare de tacamuri si scurgatoare de vase pana la dulapuri si blaturi de bucatarie, gasesti tot ce ai nevoie in magazinul nostru. Mai mult de atat, colectia noastra de accesorii pentru mobilierul de bucatarie este imbogatita cu baterii, chiuvete, articole de aerisire, bare, cosuri si electrocasnice incorporabile. Gasesti tot ceea ce ai nevoie in timp record si intr-un singur loc, fara batai de cap si fara timp pierdut.
Cand vine vorba de mobila la comanda, la MAM Bricolaj nu trebuie sa te limitezi fiindca iti punem la dispozitie o colectie vasta de accesorii. Ai ocazia sa alegi din peste 150 de culori ale blaturilor de bucatarie. Provocarea nu va fi sa gasesti un model pe placul tau, ci sa optezi doar pentru unul din multitudinea de modele care te asteapta in magazinul nostru.
Ai nevoie de mai multe detalii? Ne poti contacta oricand!

 
 
Mobilier dormitor la comanda
Este atat de simplu sa concepi mobila la comanda atunci cand ai la dispozitie un stoc aproape nelimitat. Iti poti alege singur toate accesoriile de care ai nevoie pentru mobilierul dormitorului la care visezi. Sau pur si simplu spune-ne ce stil de dormitor iti doresti si noi te ajutam sa alegi piesele potrivite. Consilierii nostri sunt extrem de bine pregatiti in domeniu si iti vor prezenta toate piesele necesare pentru un mobilier de dormitor modern.
Uita de limitele impuse de dormitoarele mici si de spatiile dificil de mobilat! Fa-ti linistit planurile de viitor si MAM Bricolaj te ajuta sa le transformi in realitate mai repede decat iti imaginezi. Iti punem la dispozitie saltele si somiere, o gama variata de accesorii pentru dressing, mecanisme de glisare, accesorii pentru sertare, electrice si orice tip de organe de asamblare ai nevoie.

 
 
Mobilier pentru dormitorul copiilor
Te ajutam sa descoperi solutii inovatoare daca esti in cautarea de mobilier pentru dormitorul copiilor. Drumul de la idee ori necesitate pana la realitate va fi mai scurt decat crezi cu ajutorul magazinului nostru.
Fie ca iti doresti ss mobilezi intreaga camera ori doar sa completezi mobilierul, noi te consiliem pentru proiectare si realizare, astfel incat sa obtii amenajarea ideala pentru odihna, studiu si joaca dedicata copiilor tai.
La cerere, colegii nostri te pot ajuta cu aplicarea cantului, debitare PAL / MDF si PFL, debitare rame aluminiu si frezare de gauri. Nu ezita sa apelezi la serviciile noastre!

 
 
Accesorii pentru mobilarea livingului
Iti punem la dispozitie toate accesoriile de care ai nevoie pentru mobilarea livingului. Te invitam sa descoperi o gama larga de produse, realizate din materiale de calitate superioara, cu design atragator.
De la piesele necesare pentru usile de mobilier pana la manere, picioare de mobilier si tot felul de suruburi, fiecare cu functionalitati si caracteristici diferite, gasesti tot ce ai nevoie pentru a da viata proiectului tau.
De regula, accesoriile pentru mobila la comanda din living cuprind piese ca: balamale, manere, picioare pentru mobilier, scaune, mese, sisteme sertare, usi de interior si altele de acest tip. Foloseste pagina de ”Contact” si iti vom raspunde la toate Intrebarile pe care le ai in materie de mobila la comanda pentru sufragerie si nu numai.

 
 
Mobilier de hol la comanda
Vrei sa iti amenajezi holul dupa necesitatile si preferintele tale? Opteaza pentru mobila la comanda de la cele mai mici accesorii pana la cele mai importante piese.
Personalizeaza fiecare piesa de mobilier pentru holul tau si vei fi mai multumit ca oricand de rezultate. Nu esti singur nicio clipa in acest proiect pentru ca ai alaturi echipa noastra de consultanti gata să iti sara in ajutor de fiecare daca cand ai nevoie de sfaturi practice.
La MAM Bricolaj gasesti o gama vasta de accesorii pentru mobila de hol la comanda. Te asteptam cu piese cu un design aparte, sisteme decorative, solutii de asamblare si multe alte piese functionale, toate de cea mai buna calitate.

 
 
Mobilier de birou la comanda
Alege mobila la comanda pentru biroul tau si vei obtine exact piesa de care ai nevoie! Ai la dispozitie o gama vasta de materiale, texturi, dimensiuni si nuante, astfel incat piesa de mobilier ss se plieze la perfectie nevoilor tale si spatiului de care dispui, fie ca este vorba despre casa sau firma.
Suntem intr-o continua perfectionare, cautam solutii inovatoare pentru clientii nostri si comercializam accesorii pentru mobilier de birou de calitate superioara. Pe baza informatiilor pe care le oferi, echipa noastra este pregatita sa iti ofere cele mai bune sfaturi. Gasim impreuna solutii adaptate spatiului si bugetului de care dispui.

 
 
Oferim consultanta de specialitate atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice. Nu ezitati sa ne contactati pentru mai multe detalii!
 
Tags: 'mobilierlacomanda
Share

PAL-ul melaminat - avantaje si dezavantaje

PAL-ul melaminat, avantaje si dezavantaje
 
PAL-ul melaminat este unul dintre cele mai utilizate materiale pentru confectionarea mobilierului. Se remarca printr-un cost scazut, printr-o varietate mare de accesorii mobilier pe care le poate adopta si printr-un aspect atractiv.
Este adevarat ca o placa de PAL melaminat nu are tocmai proprietatile pe care le are o placă din lemn masiv, insa daca sunt puse in balanta avantajele si dezavantajele, s-ar putea să fie mult mai atractiva.
 

Ce este PAL-ul

PAL-ul este, de fapt, un acronim care vine de la "placi aglomerate lipite". Acesta este obtinut prin tocarea lemnului obisnuit, presarea si lipirea lui cu diverse rasini sintetice sau cu clei.
Denumirea de PAL melaminat vine de la materialul cu care este finisat materialul astfel obtinut: melamina.
Nu toate placile obtinute prin aglomerarea si lipirea lemnului tocat sunt PAL melaminat, insa exista mai multe tipuri de PAL, fiecare cu proprietatile si avantajele sale:

PAL-UL brut. Este cel care nu are finisaje decorative, este ieftin si poate sa fie folosit in locurile care sunt ascunse privirilor;
PAL-UL casetat. Este un PAL acoperit cu hartie, care are o rezistenta mica in timp;
PAL-UL melaminat. Este PAL-ul cel mai popular, acoperit cu melamina. Aceasta melamina este un material plastic si este apreciat pentru numeroasele texturi pe care le ofera, precum si pentru variatia mare de culori pe care o asigura.
MDF-ul. Desi multa lume considera MDF-ul a fi un alt material, acesta este de fapt tot o placă din PAL, insa cu o densitate mult mai mare. MDF vine de la ”medium-density fibreboard” si are o rezistenta mai buna in timp.

Care sunt avantajele PAL-ului?
Este un material care asigura foarte multe avantaje:

Procesul de debitare PAL melaminat este foarte simplu, ceea ce inseamna ca este ieftin si poate fi prelucrat in numeroase moduri. Este unul dintre motivele pentru care acest material a ajuns sa inlocuiasca rapid o multime de piese care erau facute din lemn masiv. Exista mobilier, parchet, pervazuri, lambriuri şi o multime de suporturi realizate din PAL.
Este mai usor decat lemnul. Acest lucru inseamna ca poate sa fie mutat mai usor si sa fie prelucrat mult mai usor;
Ofera o multime de optiuni estetice. Se pot alege mii de nuante si culori de PAL melaminat si se poate opta pentru foarte multe modele care sa imite lemnul sau alte materiale.
Este mult mai ieftin. Obtinut din resturi de lemn tocat, are un pret mult mai mic decat placile din lemn.
Vine gata finisat si poate avea o suprafata foarte mare. Poate să fie folosit la constructia de dressinguri si dulapuri mari, paturi si alte piese de mobilier;
Timpul de punere in opera este redus iar cei care il pot monta nu au nevoie de foarte multe cunostinte. Tocmai din acest motiv, mana de lucru este ceva mai ieftina.

Care sunt dezavantajele PAL-ului melaminat?

Atunci cand este expus la umiditate prelungita sau la soare se poate degrada mult mai repede decat o face lemnul brut. Tocmai de aceea, in bucatarie sau baie se folosesc placaje din MDF, care au o densitate mai mare si pot face fata mult mai bine umezelii;
Nu poate sa fie folosit la exterior, tocmai datorita rezistentei sale scazute la umezeala si la soare;
Nu rezista foarte bine la socuri fizice. Daca este fortat sunt sanse sa se rupa. De regula, rezistenta tine si de grosimea placii de PAL, fiind recomandat sa se opteze pentru placi cat mai groase. Pe piata pot fi gasite placi cu grosimi intre 6 si 38 mm.

PAL-ul este, asadar, un material pentru cei care doresc sa cheltuiasca foarte putin si au nevoie de mobilier obtinut rapid care se poate muta cu usurinta dintr-o parte in alta. Din pacate, nu este pentru cei care doresc sa il folosească in zone cu aburi, schimbari mari de temperatura, aburi sau soare.
Pentru acestia, este mult mai indicat mobilierul din MDF, care pastreaza un cost mai redus decat lemnul, insa este mai rezistent.
 
Cum trebuie sa fie intretinuta mobila din PAL?
intretinerea mobilierului din PAL este destul de simpla, iar o intretinere corecta poate sa prelungeasca destul de mult durata de viata a acestuia.
In general, este nevoie doar de stergerea usoara, folosind diverse solutii gasite in comert. Una dintre cele mai bune solutii pentru curatarea mobilierului din PAL este solutia de geamuri, care indeparteaza rapid petele de grasime de pe stratul de melamina. Trebuie sa se acorde atentie solutiilor si materialelor cu care se curata produsele din PAL. Ocazional trebuisc folosite solutii speciale pentru lustruire si sa se opteze intotdeauna pentru o carpa moale. Trebuie sa fie evitate solutiile cu inalbitori, substante abrazive, acide sau cu alcool.
 
Tags: PALmelaminat